Výborné maso, výborný dressing, shodovali se senioři

Letní dny s sebou v mnoha domácnostech přinášejí grilování. A nejinak je tomu v domovech pro seniory GrandPark. V tom pražském se grilovačka odehrála v pátek a na jedničku ji zorganizovala vedoucí provozu Martina Macháčková. Grilovaly se klobásy, kuřecí maso, ale i zelenina. „To grilované kuřecí bylo skutečně výtečné a naprosto úžasný byl dressing,“ shodovali se klienti a chválili šéfkuchaře Jaroslava Včeliše, který vše připravoval. „K pití si senioři mohli dát citronádu nebo nealkoholické pivo. Počasí nám také pěkně vyšlo ani velká vedra, ani déšť, takže všichni si akci velmi pochvalovali,“ říká vedoucí aktivizace Andrea Bařinová.

Ani senioři, jejichž zdravotní stav neumožnil účast na grilovačce přímo na terase, nebyli ochuzeni. „Všichni měli večeři stejnou, klientům, kteří se kvůli zdravotnímu stavu nedostali na grilování ven na zahradu, jsme jejich porci přinesli na pokoj,“ dodává vedoucí aktivizace. Zdůrazňuje, že pro klienty GrandParku jsou takové akce vítanou změnou v jídelníčku. „Senioři už si u nás zvykají, že mohou zažít nejen grilování, ale i různé ochutnávkové akce. Velmi se jim to líbí, často ochutnají i ve svém zralém věku něco, co ještě nikdy dříve nejedli,“ usmívá se Andrea Bařinová.